Fogyasztó Barát

Ügyfélszolgálat

párkány ügyfélszolgálat

 

Telefonos

ügyfélszolgálat:

Hétfőtől - péntekig:

 08:00-16:00 óráig

 

06-29/952-904

email: 

info@redonydiszkont.hu

Házhozszállítás

Belföldi szállítási díjak: 

Minimum vásárlási összeg

bruttó 2.000,-Ft. 

 

Fenti díjtételek futárszolgálattal belföldre szállítható termékek esetében érvényesek 

(maximum méret 280 cm). 

Külföldi szállítást nem tundunk vállalni!

A futárszolgálat 8:00-17:00 h között szállít csomagot hétfőtől -péntekig, munkanapokon.

 

 

Redőny alkatrészek

Termékajánló
Hírlevél
Fizetési megoldás
Blog
2019.05.15 14:50

A párkány nem csupán dísz!

Minden házon alapvető felszerelésnek számítanak a párkányok. Mindegy, hogy hagyományos vagy könnyűszerkezetes épületről van szó, párkányokra szükség van. Azonban sokan nem gondolnak bele, hogy ezeknek a kiegészítőknek valójában mi a szerepe. Az elemek ugyanis, hogy nem csak esztétikai szerepet töltenek be, illetve nem csak azért vannak, hogy kényelmesen rájuk lehessen könyökölni. Ma feladatuk pontosan? Nézzük!

A párkányok igen fontos szerepet játszanak abban, hogy az ingatlan ne ázzon be az ablaknyílásokon keresztül. Az a feladatuk, hogy elvezessék a nyílászárótól és a faltól az esővizet, ezzel megakadályozzák, hogy a lecsorgó víz idővel beázást okozzon. Ezért fontos, hogy olyan párkányt válasszunk, ami ezt a feladatot képes ellátni télen és nyáron egyaránt. A külső ablakpárkányokban nem tehet kárt sem a fagy, sem az erős napsugárzás, de még a jégeső sem, ezért érdemes, alumínium vagy vastagabb műanyag párkányt választani.

Nem szabad megfeledkezni a belső párkányokról sem, mert ezeknek is megvan a saját feladatuk. A kényelmi szempontokon túl megkönnyítik az ablak vízszintes felületeinek takarítását. A beltéri párkányok leggyakrabban műanyagból készülnek, itt is fontos, hogy a víz ne tegyen bennük kárt, illetve, hogy könnyen tisztán tarthatóak legyenek.

Ahhoz, hogy a párkány tökéletesen betöltse a funkcióját, azaz elvezesse a csapadékot, fontos, hogy megfelelően legyen felszerelve. Ehhez érdemes az erős ragasztón kívül szilikon tömítőanyagot is használni, ezzel biztosítva a maximális vízállóságot. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy szükség van bizonyos fokú lejtésre ahhoz, hogy a csapadék lefolyjon. Fontos az is, hogy a fal síkjától kicsit messzebb csorogjon le, ehhez legalább 3 cm-rel kell túlnyúlnia a párkányoknak.

Párkányokkal kapcsolatban van szüksége segítségre? A legjobb, ha hozzánk fordul! Nálunk megtalálja az ideális megoldást bel- és kültérre is. Termékeinkkel garantáltan elégedett lesz, érdemes minket felkeresnie!  További tájékoztatásért lépjen kapcsolatba velünk megadott elérhetőségeink bármelyikén!

Webáruház készítés