Fogyasztó Barát

Ügyfélszolgálat

párkány ügyfélszolgálat

 

Telefonos

ügyfélszolgálat:

Hétfőtől - péntekig:

 08:00-16:00 óráig

 

06-29/952-904

email: 

info@redonydiszkont.hu

Házhozszállítás

Belföldi szállítási díjak: 

Minimum vásárlási összeg

bruttó 2.000,-Ft. 

 

Fenti díjtételek futárszolgálattal belföldre szállítható termékek esetében érvényesek 

(maximum méret 280 cm). 

Külföldi szállítást nem tundunk vállalni!

A futárszolgálat 8:00-17:00 h között szállít csomagot hétfőtől -péntekig, munkanapokon.

 

 

Redőny alkatrészek

Termékajánló
Hírlevél
Fizetési megoldás
Blog
2019.10.11 12:47

Minden a belső ablakpárkányokról

belső ablakpárkányMindenki tudja, hogy egy ablaknak nem csak külső, de belső párkánya is van, vagy legalábbis a legtöbb esetben ez így van; csak a régi parasztházaknál lehet találkozni párkány nélküli nyílászárókkal, bár, ha felújítják ezeket, akkor párkányt is be szoktak építeni. A külső ablakpárkányok szerepe a csapadékvíz elvezetése a falaktól, illetve az ablakkerettől. Bent nincs csapadék, így erre nincs szükség; de akkor milyen célra találták ki a belső ablakpárkányt?

A külsővel ellentétben a belső ablakpárkány, vagy másik nevén a könyöklő elsősorban esztétikai szerepet tölt be, vagyis az elsődleges feladata az, hogy harmonizáljon mind a helyiség berendezésével, mind a nyílászáróval. Természetesen nem csupán ennyi az egész, hiszen valamennyire védi is a káva alsó részét, hiszen jobban ellenáll a mechanikai hatásoknak, mint a puszta vakolat, glett és festék, ami könnyedén letörhetne, illetve morzsolódhatna. Visszatérve az esztétikára, a belső ablakpárkányokat többnyire az ablak színéhez igazítják, de újabban az is egyre divatosabb, ha a szoba berendezésével harmonizál, az ablaktól viszont elüt, például fából készül egy műanyag ablakhoz illesztve. Ez főleg akkor mutat jól, ha az ablakot nem takarja függöny, ami hazánkban nem annyira jellemző, a skandináv országokban viszont hagyománya van. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy egy megfelelő szélességű belső ablakpárkány tárolásra is alkalmas, és ez alatt nem csupán növényeket értünk, hanem bármilyen dísztárgyat, könyveket, vagy gyakorlatilag bármit, amit az ablakba helyezve növelhetjük az otthonosság érzését.

A nálunk kapható összes belső ablakpárkány PVC-ből készül, anyagában színezett és UV-álló, így garantált a könnyű karbantarthatóság, a színtartósság és a fakulásmentesség. Termékeink 2 cm vastagságban, 150-400 mm szélességben, kamrás felépítéssel készülnek. Amennyiben tőlünk rendeli meg új beltéri ablakpárkányait, díjmentesen az Ön által megadott méretre vágjuk őket, ami által felgyorsul a beépítési munkafolyamat is.

Amennyiben belső ablakpárkányokra lenne szüksége, tekintse meg kínálatunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Webáruház készítés