Új jelszó kérése
Fogyasztó Barát

Ügyfélszolgálat

párkány ügyfélszolgálat

 

Telefonos

ügyfélszolgálat:

Hétfőtől - péntekig:

 08:00-16:00 óráig

 

06-20/366-6151

email: 

info@redonydiszkont.hu

Házhozszállítás

Belföldi szállítási díjak: 

Minimum vásárlási összeg

bruttó 2.000,-Ft. 

 

Fenti díjtételek futárszolgálattal belföldre szállítható termékek esetében érvényesek 

(maximum méret 250 cm). 

Külföldi szállítást nem tundunk vállalni!

A futárszolgálat 8:00-17:00 h között szállít csomagot hétfőtől -péntekig.

 

Futárszolgálat:

180 cm-es (csomagolással együtti méretig), 20 kg-os súlyhatárig: 

 

GLS Futárszolgálat

 

180 cm-es méretet meghaladó méretű TERJEDELMES CSOMAGOK szállítása, 40 kg-os összsúlyig, maximum 250 cm-es hosszig: 

MPL Futárszolgálat terjedelmes csomagokat szállító üzletága: 

 

Számlaszám:

(Raiffeisen Bank Zrt)

12012307-00335283-00100009
Cégnév: Fény-Őr Kft.

 

Házhozszállítás saját autóval, 60.-Ft/km, de minimum 5.000,-Ft. 


Redőny alkatrészek

Termékajánló
Partnereink
Hírlevél
Látogató számláló
0
1
5
0
6
8
8

Redőny szerelési segédlet

Fő kategória >Szerelési segédletek >Redőny szerelési segédlet

Redőny felszerelési segédlet

 

A redőny felszerelése nem kíván komolyabb szaktudást, bátran kezdjenek hozzá! Ehhez nyújtunk segítséget, képekkel illusztrálva.

A felszereléshez szükségünk lesz egy csillag csavarhúzóra, vagy akkumulátoros csavarozó gépre,  egy fúrógépre, ollóra, öngyújtóra. Készítsünk magunk mellé ásványvizet, vagy üdítőt, ha megszomjaznánk munka közben. Sok sikert kívánok! Fogjunk hozzá.

 

            A redőnyök kicsomagolása után a redőnytokokat és a hozzájuk tartozó redőnylábakat kódszámmal jelöltük, melyet a számlán az aktuális méret mellett találhat meg. Így több redőny rendelése esetén be tudja azonosítani az egymáshoz tartozó alkatrészeket. Későbbiekben erre a kódszámra ügyfélszolgálatunkon is hivatkozhat.

 

1. Helyezzük a földre a redőnyt az oldalpofa nyúlványokkal fölfelé. Tegyünk alá szőnyeget vagy kartonpapírt, hogy ne karcolódjon szerelés közben! Vegyük elő a redőnyhöz kapott csavarokat, és tükörgombokat. A csavart dugjuk át a tükörgomb alátét részén. Ezt csináljuk meg minden csavarral. (4x 40, vagy 4x 60-as csavarok)

2. Fektessük a két lefutót egymással szembe. Hajtsunk csavart mind a két lefutó alsó részébe, a kamra részbe  kb. 20 cm-re az aljától, és 1 cm-re a szélétől. Vigyázat, ne abba a részbe csavarozzunk, amiben a redőny fut!

3.  A két lefutó sínt toljuk rá a nyúlványokra teljesen a tokig. Ha nem megy le teljesen, nézzük meg, hogy a nyúlványban található műanyag lécbevezető nem csúszott-e ki. Ha igen, toljuk vissza a helyére, és próbáljuk újra.

 

4. Csavarozzuk át a lefutókat a toktól mérve 4,5 cm-nél, oldalról (a lefutó szélétől) kb. 1 cm-re. Csak addig hajtsuk a csavart, amíg egy kicsit kijön a másik oldalon! Nem kell teljesen átcsavarni.

 

       

 

5. Ha behajtottuk a csavarokat, a lefutóknál fogva óvatosan felállíthatjuk redőnyünket, és nekitámaszthatjuk a falnak.

 

6.  Jelöljük be a gurtni átvezetésének pontos helyét az ablak külső részén. Az ablaktok  szélétől  kb. 1-1,5 cm-re, a tetejétől 13 cm-re (14 cm-es toknál), (a többi toknál tokméret -1 cm). Vegyünk elő fúrógépet, és egy 16-os fúróval fúrjuk át az ablaktokot. Fúrhatjuk 8-as fúróval is, csak ebben az esetben két lyukat fúrjunk egymás mellé, majd húzzuk össze őket. Minden esetben nézzük meg belülről is a lyuk pontos helyét, nehogy a falba kössünk ki!

 

                                       

 

7. Ha sikerült a lyukat átfúrni, álljunk meg egy kicsit, és igyunk meg egy pohár ásványvizet, vagy üdítőt! Ha kipihentük magunkat, fűzzük át a gurtnit a kifúrt lyukon, majd emeljük be a redőnyt az ablakba. Kérjünk meg valakit, hogy belülről segítsen a gurtnit húzni, hogy feszes maradjon. Ezután odacsavarozhatjuk a redőnyt az ablakkerethez.

 

 

 

8. Ha felcsavaroztuk a redőnyünket, a tükörgomb felső részét pattintsuk rá a csavarokra. Belülről engedjük le a redőnyt. Egyik kezünkkel tartsuk a gurtnit, a másik kezünkkel segítsünk rá oldalirányban, ha megakadna valahol., mivel a szállítás során a lécek elcsúszhatnak.

 

    

9. A gurtnit fűzzük át a görgős bevezetőn, majd a bevezetőt csavarozzuk oda a kapott 4x16-os csavarokkal.

 

10.  Szúnyoghálóval kombinált redőny esetében a fix akasztót ekkor rakja a két lefutó közé, majd szemből mind a két oldalt rögzítse egy csavarral. Az akasztó a peremmel kifelé kell, hogy álljon. A redőnyléceket kb. 20 cm-re felemelve nézze meg a legalsó léc kotyogását oldalirányban. Legalább fél cm-nek kell elmozdulni a két sín között.

A szúnyogháló a redőnyláb abban a részében fut, amely a szélesebb kefével ellátott.

 

 

11. Ezután a gurtni gyűjtő automatát is csavarozzuk fel tetszőleges magasságban (általában a párkánytól 10-15 cm-re). A gurtni végét hajtsuk vissza kb. 2 cm-t, majd ollóval vágjuk be 0,5 cm-t.

 

 

12. Ha megvan a bevágás, óvatosan öngyújtóval melegítsük meg, hogy ne rojtosodjon. Csak addig kell melegíteni, amíg egy kicsit meg nem olvad! Ez után akasszuk rá az automatából kiálló fém rugóvégre úgy, hogy a gurtni vége  a rugóvég fölött legyen, majd akasszuk ki a rugóvéget (húzzuk magunk fele a gurtnival együtt), és az automata fém nyelve alá dugjuk be. Használhatunk vékony csavarhúzót is segítségnek.

 

13. Óvatosan engedjük be az automatába a gurtnit. Húzzuk fel a redőnyünket, ellenőrizzük, hogy jól működik-e. A rolós szúnyoghálót is ellenőrizze.

 

 


Nincs ilyen termék

Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.